Eten & drinken

Ons restaurant is geopend voor iets te eten of te drinken. Wees welkom!

Geniet van iets lekker te eten of drinken in ons restaurant.

De horeca opent om 10:00 uur. De keuken sluit om 17:15 uur en de horeca sluit om 18:00 uur.

Bekijk hier de menukaart.

Horeca in buitenspeeltuin De Leemkuil in Nijmegen Gelderland

De Leemkuil gaat voor groen, gezond en beweging

Ook dit speeltuinseizoen gaat de Leemkuil weer voor groen, gezond en beweging.

In het project groen, gezond en in beweging (waar wij als gemeente Nijmegen één van de initiatiefnemers van zijn) zijn veel initiatieven opgestart. Deze hebben veel raakvlakken met onze speeltuin en heeft ons gemotiveerd om hier mee aan de slag te gaan. Met de volgende resultaten:

Bewustere keuzes in de horeca

Speeltuin de Leemkuil vindt het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in onze horeca gezonder wordt. Om deze reden werken wij sinds dit speeltuinseizoen samen met Team:Fit en volgens de Richtlijnen van Gezondere Kantines van het Voedingscentrum en hebben wij ons assortiment daar op aangepast. Een van de richtlijnen is dat we per productgroep minimaal één betere/gezondere keuze opgenomen hebben in ons assortiment.

Speeltuin de Leemkuil werkt volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezondere keuze de makkelijke keuze.
Ieder jaar brengen wij het aanbod van onze horeca in kaart met de Kantinescan en gaan met de uitkomsten aan de slag, zodat de richtlijnen gewaarborgd blijven. Lees hier ons beleid.

Herbruikbare bekers

In De Leemkuil wordt vanaf dit seizoen de plastic/kartonnen wegwerpbekers ingeruild voor herbruikbare bekers. Gasten krijgen een beker mee in bruikleen en kunnen deze na gebruik inleveren bij de bar of op speciale punten bij de afvalbakken. Na inname worden deze gereinigd en weer opnieuw aangeboden. Zo worden er wel 40.000 wegwerpbekers bespaard. De herbruikbare bekers die door beschadiging niet meer uitgegeven kunnen worden, worden door de leverancier kosteloos teruggenomen en hoogwaardig recyclet tot bijvoorbeeld zandbakspeeltjes.  Dit maakt dat het een gesloten cirkel is; no waste.

Watertappunt

De speeltuin vindt het belangrijk om water drinken bij kinderen te stimuleren en deze voorziening past ook binnen een van de richtlijnen van Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Je kunt daarom je eigen fles vullen met drinkwater bij ons gave watertappunt!

Afvalscheiding

Het scheiden van afval doen we allemaal thuis al goed dus waarom ook niet in de speeltuin. Door het scheiden van afval zorgen we samen voor minder restafval en kan er beter worden gerecycled. Samen op weg naar een beter milieu.

Samenwerkingspartijen:

We werken samen met de onderstaande partijen om te zorgen voor goede en gezonde voeding: