Voorzieningen

Voorzieningen

Voor een fantastisch dagje uit kom je naar speeltuin de Leemkuil. Met meer dan 80 speeltoestellen verspreid over zo’n 3,5 hectare bos zijn we de grootste buitenspeeltuin in de regio Nijmegen. Kinderen kunnen de hele dag lekker buiten spelen. Maar wat kun je bij ons verwachten?

 

De speeltuin

De Leemkuil is een grote buitenspeeltuin in het bos. We hebben hoogteverschillen op ons terrein. Om het hele terrein staat een hek. We hebben eigenlijk alles wat je in een normale speeltuin mag verwachten. Maar we zijn niet voor niets de grootste speeltuin in de regio… Wij hebben ook nog gedeeltelijk ondergrondse glijbanen, een skelterbaan, twee trampolines, een familieschommel, een piratenschip, een oosters verdwaalkasteel, een zand- en waterspeelplek en een trein op echte rails! De treinkaartjes kunt u kopen bij de kassa. Je kunt ook komen spelen bij onze waterspeelplaats… Een plattegrond vind u hier. Foto’s van de speeltuin zijn te vinden op onze Facebookpagina.

Het horecagebouw

We zijn een buitenspeeltuin, maar tijdens een regenbui kun je even schuilen in ons horecagebouw. We zorgen dan voor wat kleurplaten en stiften. Wat we allemaal verkopen in de horeca vindt u hier. Duurt de bui wat langer? Dan kunnen we op een groot scherm een leuke film draaien. In ons horecagebouw vindt u ook de toiletten (incl. invalidetoilet) en de babyverschoonruimte. Het horecaverkooppunt sluit om 17:30 uur.

Ruilboekenkast

Er staat in het horecagebouw van speeltuin de Leemkuil een heuse ruilboekenkast. Op 26 juni 2016 is deze kast door wethouder Bert Velthuis geopend ter ere van het 100-jarig bestaan van Bibliotheek Gelderland Zuid en het 70-jarig bestaan van de Leemkuil.

Dus heb je thuis nog een kinderboek dat je uit hebt gelezen? En denk je dat je het toch niet meer gaat lezen? Neem je boek dan mee naar de Leemkuil, zet het in de ruilboekenkast en ruil het om voor een ander boek dat je graag zou willen lezen.

WiFi

Op ons terras en in ons horecagebouw kunt u gratis gebruik maken van Wifi.

 

Parkeren

We hebben geen eigen parkeerplaats bij onze speeltuin. U parkeert uw auto langs de kant van de weg of op de parkeerplaats naast het sportveld. Als u met de fiets komt, dan kunt u die neerzetten in onze eigen grote fietsenstalling.