Herbruikbare bekers

Geen wegwerp maar herbruikbare bekers in de speeltuin

In Brakkefort en De Leemkuil worden vanaf dit seizoen de plastic/kartonnen wegwerpbekers ingeruild voor herbruikbare bekers. Gasten krijgen een beker mee in bruikleen en kunnen deze na gebruik inleveren bij de bar of op speciale punten bij de afvalbakken. Na inname worden deze gereinigd en weer opnieuw aangeboden. Vanaf juli is het niet meer toegestaan bekers met plastic voor eenmalig gebruik mee te geven.

Besparing door herbruikbare bekers

Door de herbruikbare bekers in plaats van Zo worden er wel 40.000 wegwerpbekers bespaard. Hierbij is het wel heel belangrijk dat de bekers ingeleverd worden bij de horeca of de daarvoor bestemde buizen bij de

afvalbakken. De herbruikbare bekers die door beschadiging niet meer uitgegeven kunnen worden, worden door de leverancier kosteloos teruggenomen en hoogwaardig recyclet tot bijvoorbeeld zandbakspeeltjes.  Dit maakt dat het een gesloten cirkel is; no waste.

Beker met tekst "Samen maken we de wereld schoner!"

Eigen herbruikbare beker

Heb jij thuis zelf een herbruikbare beker en kom jij naar de speeltuin? Dan mag je deze natuurlijk ook meenemen en dan zetten wij de koffie of thee in jouw eigen beker.

Lever je beker in

Om het systeem te laten werken, vragen wij jullie om de bekers ook weer in te leveren. Bij de afvalbakken in de speeltuin zit een buis bevestigd waar je de beker in kan stoppen. Het is natuurlijk ook mogelijk de beker in te leveren in de horeca.