Nieuw speeltoestel in de Leemkuil

Met trots presenteren wij jullie: De Gierenburcht

Vanaf het Pinksterweekend is ons nieuwe speeltoestel de Gierenburcht geopend. Het toestel heeft twee hoge hutten die op verschillende manieren te beklimmen zijn. Pak het touw, de ladder, het parcours of de klimwand en bekijk de speeltuin van grote hoogte. Om de oversteek te maken moet je over de wiebelbrug. Dankzij de glijbaan verlaat je de hut weer met een hoge vaart.

Afbeelding De Gierenburcht - nieuw toestel in de Leemkuil

Kinderen denken mee over de toekomst speeltuin

Vorig jaar hebben we twee scholen naar de Leemkuil laten komen om hun mening te horen over de speeltuin. Hieruit kwamen super leuke ideeën. Deze ideeën hebben we toegevoegd aan onze ambitie voor de aankomende periode. Zo zijn ze ook meegenomen in de keuze van het nieuwe toestel. Spanning, hoogte en hout waren bijvoorbeeld elementen die hierin terug zijn gekomen.

Naam van het toestel

Voor de naam hebben we de bezoekers gevraagd mee te denken. Hier kwamen super veel reacties op! De naam de Gierenburcht is uiteindelijk de winnaar geworden. De gier bovenop het toestel kijkt over de speeltuin en houdt alles in de gaten. De gier aan de achterkant van de hut verwelkomt alle kinderen bij de entree. Daarom vonden wij de naam de Gierenburcht ook zeer toepasselijk.

Kan jij niet wachten?

Kom dan snel naar de Leemkuil of koop alvast een kaartje online.

Wil je zien hoe het speeltoestel geplaatst is? Volg de Leemkuil op Instagram